De Tien

Onder het motto: Hou het veilig maar ook tof, is Alt Knalt gaan aftellen naar zijn 10de verjaardag.

En dat is zóó leuk geworden! Met tal van opdrachten, vragen, foto's, filmpjes,... keerden we terug in de tijd en herbeleefden we 10 maanden lang de afgelopen 10 jaar.

Met 'De Tien' daagden we 'bubbels uit om te zoeken, vinden en ontdekken. Natuurlijk, volgens de richtlijnen die de Corona-periode met zich meebracht.

Het was spannend... Tot de laatste minuut!

Wij hebben ons de laatste 10 maanden zeer goed geamuseerd en zo te zien jullie ook! Kijk maar eens terug naar al jullie mooie inzendingen.

Wanneer jullie deze maand het logboek hebben getekend, hebben we jullie al getrakteerd voor jullie inzet. We kunnen het niet genoeg zeggen: "Bedankt voor de fijne momenten de afgelopen 10 maanden."

Na een kleine terugval in juni, gingen onze teams er weer zeer stevig tegenaan in juli. Ah ja, natuurlijk, want er valt nog super veel te winnen: een wildcard, voordeel in de finale en de hoogste plaats in het algemene klassement. Het was zo spannend... de teams gingen nek aan nek en gisterenavond viel uiteindelijk de beslissing.

Het was zeer nipt maar uiteindelijk ging in juli opnieuw een bestaande finalist met de winst aan de haal. De slechts 3 punten verschil ten opzichte van de tweede plaats kwamen voort uit opdracht 'Vlot inchecken' (#02). Proficiat Blue 22, wij brengen jullie prijs langs en net zoals Trul83 krijgen jullie een voordeel in de finale.

Juli
De Tien

Juli 2021

Reizen ‘Alt Knalt’ is opnieuw geopend!

Sinds mensenheugenis trekt op de zondag na 24 juni (Sint-Jan) de sacramentsprocessie door de straten van Alt-Hoeselt. Een eeuwenoude traditie die mensen nog steeds op straat weet te brengen.

Juni
De Tien

Juni 2021

We zetten de tent op stelten!

Een mooie 2-daagse kampeervakantie op een 5-sterren weide met zicht op Alt-Hoeselt: Alt Stalt was de perfecte gezinsvakantie in 2012. Wat is er nu leuker dan te ontspannen in de volle natuur en daarbij andere families en kinderen te mogen leren kennen?

Mei
De Tien

Mei 2021

Dit wordt 31 dagen puur genieten

De Dag van de Arbeid en het lichtjes "druppelen" kon een 30tal vroege vogels niet weerhouden om de dauwwandeling mee te volgen. Om 5u30 stond onze Natuurpuntgids hen op te wachten voor vertrek aan Hof Ter Poorten. Ze ontdekten fauna en flora in alle geuren en kleuren.

April
De Tien

April 2021

10 nieuwe opdrachten in geuren en kleuren!

23 augustus 1981 staat bekend als de dag dat Alt-Hoeselt voor het eerst in drie kleuren verdeeld werd. ‘Het Kappellenkamp’, zoals het toen in de volksmond werd genoemd, was een fantastisch feest. Op 23 augustus 2014, 33 jaar later, kleurde Alt-Hoeselt weer helemaal blauw, geel en rood.

Maart
De Tien

Maart 2021

Stapje voor stapje, zijn we ondertussen al in de helft!

Onze derde activiteit in het Straffe Toeren-jaar werd op 20 november 2011 georganiseerd: Alt Stapt. Heel wat Alt-Hoeselaren, maar ook nieuwsgierigen van ver daarbuiten, gingen onder een stralende blauwe hemel en een heerlijk herfstzonnetje op ontdekking in ons mooi dorpje.

Februari
De Tien

Februari 2021

'De Tien' is ... de uitdaging aangaan met vallen en opstaan!

Er was maar één ding ècht speciaal aan de winterprik van februari 2012: Alt Valt ging door! Na maandenlang voorbereiden zouden we met onze eigen ogen kunnen zien hoe een ijspiste op natuurijs in Alt-Hoeselt werkelijkheid werd.

Januari
De Tien

Januari 2021

Een nieuw jaar, 10 nieuwe kansen. Laten we eraan beginnen!

Alt Knalt organiseerde een "Volg de sterren" - wandeling ten voordele van het missieproject van Pater Frans. De deelnemers vertrokken op het kerkplein met een blinddoek en werden door één van de bestuursleden gedropt net buiten het dorp.

December
De Tien

December 2020

Kerstspecial: wij ‘wensen’ jullie veel succes!

Op een ‘bar’koude zaterdag in het begin van december ging Alt Knalt er nog eens op uit, ditmaal richting kerstmarkt. Kerstmis vier je niet alleen, dus met zo’n 200 ‘goedgemutste’ knallers en dus 4 volle bussen vertrokken we van aan de Altenaar richting de Place Saint-Lambert in Luik.

November
De Tien

November 2020

Klaar voor de tweede ronde?!

In mei 2012 werd het serieus ‘doorperen’ voor Alt Knalt. Er stonden 2 activiteiten op de planning. Eén daarvan is beslist het meest kunstzinnige project dat we tijdens Straffe Toeren deden: Alt Art. Volledig geïnspireerd en uitgedacht door de familie Vanlessen uit Alt-Hoeselt.

Oktober
De Tien

Oktober 2020

Daar gaan we dan met De (eerste) Tien!

De maand september is alweer voorbij. De negende maand van het jaar staat voor heel wat gezinnen in het teken van een nieuw (school)jaar. Bijna 10 jaar geleden was dit voor ons ook een momentje van zenuwen en knikkende knietjes.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je op de Alt Knalt Nieuwsbrief!

Alt Knalt vzw

Pastorijstraat 14
3730 Hoeselt
Ondernemingsnummer: 0835.482.081
Bank: BE47 9730 1228 4880

0492 92 09 42
info@altknalt.be
secretariaat@altknalt.be