Dagen
Uren
Minuten
Seconden

De Tien Opdrachten

Februari 2021 - 'De Tien' is ... de uitdaging aangaan met vallen en opstaan!

Er was maar één ding ècht speciaal aan de winterprik van februari 2012: Alt Valt ging door! Na maandenlang voorbereiden zouden we met onze eigen ogen kunnen zien hoe een ijspiste op natuurijs in Alt-Hoeselt werkelijkheid werd.

Na vele uren regelmatig nevelen, lag onze ijspiste op vrijdag 3 februari klaar voor een glijdende start!

WhatsApp

Stuur je antwoord via whatsapp naar 0492 92 09 42

E-mail

Mail je antwoord naar detien@altknalt.be

Postbus

Post je antwoord in de brievenbus op het kerkplein

Logboek

Schrijf de naam van je team in het logboek

We wisten niet of het lang zou kunnen blijven duren... dus gingen we er tijdens de vrijdagopening helemaal voor! De schaatsverhuur liep op volle toeren en de eerste bezoekers begaven zich op glad ijs.
Wist je trouwens dat ... we de maanden ervoor alle ijsbanen hebben gevraagd hun oudere schaatsen aan ons te schenken? Een grote meevaller toen we in Antwerpen de hele stock mochten meehebben!

Als extraatje stalen de heren van ‘Team XISTH Belgium’, een jeugdig gezelschap die beredeneerde kunstjes uitoefenen op het ijs, de show. Radio 2 vermeldde ons zelfs als één van de weinige locaties waar je veilig kon schaatsen op natuurijs. Geweldig toch!

Veilig, ja je hoort het goed, maar toch bleven velen gewoon aan de toog hangen die in het midden van al dat geweld stond: ijskoude pintjes, een uitgebreid assortiment aan jenevers, een glühweintje of warme choco, een lekker stukje vlees van de barbecue,... Het was echt super gezellig!

Alt Knalt zou zelfs klaar zijn voor een heel weekendje glijden. De tweede dag op het ijs begon met een stralend zonnetje aan de hemel. Het ijs blonk als een spiegel en het lag er weer fantastisch bij. Dat kan ook niet anders; 's nachts brachten we weer een nieuw laagje aan.

Voor de gelegenheid kwam ook Radio Sport langs. Zij maakten een reportage op en rond het ijs. En ook onze zelfgemaakte mutsen waren heel populair en lekker warm!

Niet te geloven eigenlijk, maar twee mooie weken werden gevuld met lachende gezichten, mooie familiemomenten, gezelligheid en ambiance. Onze telefoon stond ook roodgloeiend: Verenigingen en scholen zijn allemaal de revue gepasseerd. We kijken terug op een speciale activiteit met een brede lach op ons gezicht.

Hopelijk kunnen we weldra onze schaatsen van onder het stof halen! Want..
Als de temperaturen in februari, net zoals toen, heel extreem zijn, dan en alleen dan hebben wij 2 extra opdrachten voor jullie. Hou dus onze sociale media en deze website goed in de gaten!

Na de komst van het nieuwe jaar is er binnenkort een nieuwe reden om te vieren in ons kot: Valentijn. Op vrijdag 14 februari 2014, vierden we liefde en vriendschap op zijn Alt Knalts! Onder het motto "Liefde is ..." namen we onze aanwezige koppeltjes die avond mee op een sfeervolle ontdekkingsreis naar romantiek, ontspanning en rust. Het was een waar sprookje: we toverden niet alleen de Altenaar volledig om, we serveerden ook een overheerlijk 5-gangendiner.

De verliefden waren allemaal stipt op tijd voor de start. Na een warm onthaal stond het keukenteam klaar met hapjes en cava. Na een uurtje receptie en keuvelen werden de deuren van de zaal geopend...

De tafels waren stijlvol ingekleed volgens Alt Knalt-kleur en -etiquette en in het midden stond een mooi uitgelichte fontein, die borrelde van ongeduld om de hele avond de gasten van sfeer te voorzien.

Nadien was er de ene verrassing na de andere: lekker eten en drinken volgens de ALT-in formule, een huisgoochelaar met waanzinnige trucs, een engelenkoor met pianoconcerto en eigen ingevuld "Liefde is" fotomoment.

Het was een mooie en ‘steengoeie’ valentijnsavond!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je op de Alt Knalt Nieuwsbrief!

Alt Knalt vzw

Pastorijstraat 14
3730 Hoeselt
Ondernemingsnummer: 0835.482.081
Bank: BE47 9730 1228 4880

0492 92 09 42
info@altknalt.be
secretariaat@altknalt.be