Dagen
Uren
Minuten
Seconden

De Tien Opdrachten

Oktober 2020 - Daar gaan we dan met De (eerste) Tien!

De maand september is alweer voorbij. De negende maand van het jaar staat voor heel wat gezinnen in het teken van een nieuw (school)jaar. Bijna 10 jaar geleden was dit voor ons ook een momentje van zenuwen en knikkende knietjes.

Als start van ons ‘Straf jaar’ lanceerden we een ècht hebbeding voor iedereen die een band heeft met Alt-Hoeselt:
De Altmanak! We waren er zo trots op! Het bracht het schitterende en kostbare verleden van ons dorpje tot bij jullie thuis, in de huiskamer. Van 3 september 2011 t.e.m. 2 september 2012, elke dag een nieuw blad met handige en plezante informatie, de activiteiten van verschillende verenigingen en natuurlijk elke dag een foto van lang en minder lang geleden.

WhatsApp

Stuur je antwoord via whatsapp
naar 0492 92 09 42

E-mail

Mail je antwoord naar
detien@altknalt.be

Postbus

Post je antwoord in de
brievenbus op het kerkplein

Bij de voorbereidingen van Beat it, het openingsevent van Alt Knalt, kwam Alt-Hoeselt in beweging. De opbouw van de 15 meter lange toog, nog zo’n straf project wat op het verlanglijstje stond, was al een spektakel op zich. Wist je trouwens dat 1 september hier niet alleen de eerste schooldag betekende, maar ook de dag was dat de toog werd afgewerkt. Leuk weetje hè.

Ma soit, het kwam alsmaar dichterbij… en de temperaturen gingen de hoogte in. Op 3 september 2011 was het dan eindelijk zover en met tropische temperaturen gingen we officieel van start. Ritmes van over de ganse wereld klonken door ons dorp.

Terwijl de Straffe toeren-vlag boven Alt-Hoeselt werd gehesen, knalde een kanon 10.000den snippers de lucht in om het event officieel te openen.
Tegen de avond werd het tijd voor de twee slotacts. Het publiek zat op de tribunes van de Altenaar met veel enthousiasme te kijken hoe er werd gedrumd op knieën, stoelen, afvalcontainers, tonnen, blikken,... Er kwam echt overal muziek uit.
Voor de regen met bakken uit de hemel viel en de afterparty met polonaise kon beginnen, - Jaaaa, toen kon dat nog allemaal - volgde een live beatbox-optreden. Dat een mens dat allemaal kan: onwaarschijnlijke beats en sounds produceren met enkel een stem. Ongelooflijk!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je op de Alt Knalt Nieuwsbrief!

Alt Knalt vzw

Pastorijstraat 14
3730 Hoeselt
Ondernemingsnummer: 0835.482.081
Bank: BE47 9730 1228 4880

0492 92 09 42
info@altknalt.be
secretariaat@altknalt.be