Dagen
Uren
Minuten
Seconden

De Tien Opdrachten

Mei 2021 - Dit wordt 31 dagen puur genieten!

De Dag van de Arbeid en het lichtjes "druppelen" kon een 30tal vroege vogels niet weerhouden om de dauwwandeling mee te volgen. Om 5u30 stond onze Natuurpuntgids hen op te wachten voor vertrek aan Hof Ter Poorten. Ze ontdekten fauna en flora in alle geuren en kleuren. Op het einde van hun wandeling stond er ook nog eens een mooie zonsopgang op hen te wachten!

WhatsApp

Stuur je antwoord via whatsapp naar 0492 92 09 42

E-mail

Mail je antwoord naar detien@altknalt.be

Postbus

Post je antwoord in de brievenbus op het kerkplein

Logboek

Schrijf de naam van je team in het logboek

Tijdens het ontwaken van de dag werd er achter de schermen hard gewerkt om een heerlijk ontbijtbuffet klaar te stomen. De alternatieve locatie werd tot op het laatste moment mee voorzien, maar toch ging ‘Alt Bijt’ door in de wei! De dauwwandelaars werden als allereerste verwelkomd. Oef... de koffie en thee waren net op tijd klaar!

Om 6u30 stopte het met regenen en tegen 9u00 brak de zon er ook nog eens volop door. Wij kozen een zeer rustig en vooral mooi stukje natuur uit in Alt-Hoeselt waar je naast het fluiten van de vogels, kon genieten van een lekker uitgebreid ontbijtbuffet.

Ons Alt Bijt - buffet was zeker in trek. Je kon er kiezen uit heel wat kraakverse producten: confituur, chocopasta, kaas en charcuterie maar ook verschillende soorten brood, koffiekoeken, pistolets en sandwiches stonden uitgestald.

Natuurlijk werd er ook spek en ei gebakken door ons show-cooking keukenteam!

Alt Bijt stond naast de belangrijkste maaltijd van de dag ook in het teken van poëzie en dat zal iedereen geweten hebben. Tijdens de wandeling naar de wei brachten velen, met eigen interpretatie, een ode aan mama, papa, een goede vriend of een geliefde. Voor elk gedicht was er een decor voorzien. Ieders eigen stem, intonatie en gebaren vloeiden er automatisch uit voort.

Ook in de wei en tijdens het eten, vlogen de poëtische teksten om en zelfs in de oren. Je kon er zelfs letterlijk van de bomen plukken.

De tafeltjes werden willekeurig op het grasveld neergezet en er was zelfs meer dan 1,5 meter plaats tussen elk van hen. Op de tafel stond een fles met daarop de boodschap ‘Plaats een gekozen bloem in deze fles.’ Natuurlijk trokken velen naar het buffet om daar één van de tien verschillende bloemen mee te nemen naar hun eigen tafeltje. En niet lang daarna, kregen ze er een poëet gratis bij!

In zijn mooie linnen kostuum met zijn grote boeketten bloemen was onze ‘bloemenfluisteraar' op stelten ook een kleurige en poëtische blikvanger. Kinderen, maar ook zelfs volwassenen vonden het super om de bloemen te horen spreken. Als luisteraar koos je één van de vier sprookjes die sprookjesdauw, regenbogen en betoverende landschappen al fluisterend tot leven bracht.

Tijdens Alt Bijt heeft iedereen kunnen genieten van de volle natuur, van eten en drinken en van het naar elkaar luisteren.

En enkele dagen na het ontbijt... werd het duidelijk. Nee, het was geen willekeurig gereden gras daar in die wei? Het Alt Knalt logo werd op een heel speciale manier op de locatie verwerkt. Het was moeilijk zichtbaar van op de begane grond, maar dankzij onze vrienden van de brandweer konden we dit spektakel aanschouwen vanaf zo'n 30m hoogte. Het zit hem in de details.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je op de Alt Knalt Nieuwsbrief!

Alt Knalt vzw

Pastorijstraat 14
3730 Hoeselt
Ondernemingsnummer: 0835.482.081
Bank: BE47 9730 1228 4880

0492 92 09 42
info@altknalt.be
secretariaat@altknalt.be