Dagen
Uren
Minuten
Seconden

De Tien Opdrachten

Maart 2021 - Stapje voor stapje, zijn we ondertussen al in de helft!

Onze derde activiteit in het Straffe Toeren-jaar werd op zondag 20 november 2011 georganiseerd: Alt Stapt. Heel wat Alt-Hoeselaren, maar ook nieuwsgierigen van ver daarbuiten, gingen onder een stralende blauwe hemel en een heerlijk herfstzonnetje op ontdekking in ons mooi dorpje. Ook al was er de mogelijkheid om de fiets of de huifkar te nemen, toch ging de overgrote meerderheid letterlijk en figuurlijk ‘op stap’.

WhatsApp

Stuur je antwoord via whatsapp naar 0492 92 09 42

E-mail

Mail je antwoord naar detien@altknalt.be

Postbus

Post je antwoord in de brievenbus op het kerkplein

Logboek

Schrijf de naam van je team in het logboek

Strava

Wij volgen je activiteiten op strava.com

Quiz

Speel mee met de ultieme online quiz!

Groot en klein heeft die dag genoten van prachtige locaties, unieke verhalen en nostalgische beelden die de sfeer ‘van toen’ weer helemaal deden herleven.

Als we ‘Wikipedia’ mogen geloven is Alt-Hoeselt, een kerkdorp in de Belgische gemeente Hoeselt met als 3 belangrijkste bezienswaardigheden de Alt-Hoeseltse molen, een watermolen op de Demer, de Sint-Lambertuskerk, een neoromaanse kerk uit 1863 en Hof Ter Poorten, een vierkantshoeve uit 1626.

Met ons eigen gemaakt dorpsplan in de hand trok je tijdens Alt Stapt naar 12 verschillende locaties waaronder de Trulkapel, de Altenaar en de gemeentelijke basisschool. Ze deden allemaal met plezier hun deuren die dag voor ons open. In de boerderij van wijlen Henri Vanlessen - het oude bakhuis - kon je beeldend kunstenares Judith Schils aan het werk zien.

En ook ‘De Corner’, de Cristal-arena van KAVV, een plaats die weldra alleen nog maar te zien in onze archieven, mocht niet ontbreken.

Je mocht die dag zelf eens langs de achterdeur van de kerk naar binnen. Na het ontdekken van de kerkschatten, de sacristie en de kerk zelf kon je nog een bezoek brengen aan de kerktoren.

Na die serieuze wandeling, werd het hoog tijd om de voetjes wat te laten rusten met een lekker tasje soep, een heerlijke tas warme koffie, een lekker fris pintje, frisdrank of een cava. Er werd met plezier nagepraat en gekeken naar alles wat in ons dorpje de laatste uren was geaccentueerd.

‘s Avonds werd er op het kerkplein afgesloten op muzikale wijze samen met Luk Voncken. Aat-Hoeselt, Aat-Hoeselt, wô zit zjë toch sjoon!”

Op de hoogte blijven?

Schrijf je op de Alt Knalt Nieuwsbrief!

Alt Knalt vzw

Pastorijstraat 14
3730 Hoeselt
Ondernemingsnummer: 0835.482.081
Bank: BE47 9730 1228 4880

0492 92 09 42
info@altknalt.be
secretariaat@altknalt.be