Dagen
Uren
Minuten
Seconden

De Tien Opdrachten

November 2020 - Klaar voor de tweede ronde?!

In mei 2012 werd het serieus ‘doorperen’ voor Alt Knalt. Er stonden 2 activiteiten op de planning. Eén daarvan is beslist het meest kunstzinnige project dat we tijdens Straffe Toeren deden: Alt Art. Volledig geïnspireerd en uitgedacht door de familie Vanlessen uit Alt-Hoeselt. De pater familias, Lode (alias Peuslewie), z’n landschapsdoeken stonden centraal tijdens deze 2-daagse tentoonstelling.

WhatsApp

Stuur je antwoord via whatsapp naar 0492 92 09 42

E-mail

Mail je antwoord naar detien@altknalt.be

Postbus

Post je antwoord in de brievenbus op het kerkplein

Logboek

Schrijf de naam van je team in het logboek

Het was een weekend met zeer mooi weer, dus namen velen de tijd voor een rustige wandeling langs het Alt Art parcours.
Op zondag mochten we zelfs 350 wandelaars en fietsers ontvangen!
In draaibare kijkkasten kon je de omgeving scannen en je favoriete landschap 'inlijsten'.
In een aantal ‘installaties’ werden fasen uit de reeks 'De vier seizoenen' van Lode Vanlessen uitvergroot en tot leven gebracht door de suggestie van bijpassende weersomstandigheden en omgevingsgeluiden.
De twee meest populaire rockbands uit de Alt-Hoeseltse oude doos stonden in 2012 voor het eerst terug op het podium tijdens Alt Rockt. Womega en Ablution haalden speciaal voor Alt Knalt hun gitaar, basgitaar, drums en stem weer boven.

Ondertussen zijn we opnieuw overgeschakeld op de wintertijd. Maar op die legendarische 24ste maart, kon het zomeruur velen niet tegenhouden om door te gaan tot in de vroege uurtjes! We zagen niet alleen Alt-Hoeselt herleven, de leren broeken werden van onder het stof gehaald en ‘Mosh pits’ en ‘Headbangen’ waren weer helemaal terug van weggeweest.
Weet je nog toen we met Alt Knalt in 2013, de Kleen kèrmës vierden? De start van de zomervakantie werd na de processie en het kermisdiner gevierd met onze eigen kermis op het kerkplein. Onze kermistoog kreeg voor de gelegenheid een loungebar met ‘kleurrijke cocktails’ en met onze Vlaamse Volksspelencompetitie konden we al zien dat Alt-Hoeselt houdt van een uitdaging.
Onder luide boenkmuziek renden Alt-Hoeselaren van de ene naar de andere attractie...
En dan gaat je maag natuurlijk ook rammelen: Wat is een kermis zonder haar smoutebollen?
Voor het traditionele eendjesvissen ging Alt Knalt voor een eigen, speciale versie 'van formaat'. Een echt pronkstuk, dat mag je wel zeggen.
Om en rond dat pronkstuk werd de spannende finale uitgevochten: de vijver werd letterlijk en figuurlijk volledig leeggevist!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je op de Alt Knalt Nieuwsbrief!

Alt Knalt vzw

Pastorijstraat 14
3730 Hoeselt
Ondernemingsnummer: 0835.482.081
Bank: BE47 9730 1228 4880

0492 92 09 42
info@altknalt.be
secretariaat@altknalt.be