Dagen
Uren
Minuten
Seconden

De Tien Opdrachten

Juni 2021 - We zetten de tent op stelten!

Een mooie 2-daagse kampeervakantie op een 5-sterren weide met zicht op Alt-Hoeselt: Alt Stalt was de perfecte gezinsvakantie in 2012. Wat is er nu leuker dan te ontspannen in de volle natuur en daarbij andere families en kinderen te mogen leren kennen? Meer dan 150 Alt-Hoeselaren verzamelden zich met pak en zak aan Hof ter Poorten voor een knallende kampeervakantie op ons Alt Stalt-terrein. Zaterdagmorgen 4 augustus om 10u00 werd de eerste bagage samen met alle lustige kampeerders opgeladen en op de weide afgezet.

WhatsApp

Stuur je antwoord via whatsapp naar 0492 92 09 42

E-mail

Mail je antwoord naar detien@altknalt.be

Postbus

Post je antwoord in de brievenbus op het kerkplein

Logboek

Schrijf de naam van je team in het logboek

Na het passeren aan de inschrijvingen en de uitleg over de voorzieningen en faciliteiten werden de tenten opgezet, al waren sommigen de handleiding vergeten...

Voor de kinderen was er tijd voor een spelletje voetbal of badminton terwijl de ouders al snel hun weg vonden naar de Alt Knalt - toog.
Na een aantal boterhammen met choco, confituur of beleg stond iedereen klaar voor de vlaggengroet.

Ook het nieuwe kamplied werd luidop meegezongen.

Naast de ruime locatie, de nodige voorzieningen, de Alt Knalt-toog en de zorgeloze vrijheid, zorgden we ook voor heel wat actieve bezigheden. Tijd dus voor wat actie met het grote Knal-spel. We verdeelden onze bezoekers over 3 groepen. Elke groep moest binnen 1 uur tijd zoveel mogelijk van de 30 vooropgestelde opdrachten uitvoeren. Iedereen startte met opdracht 1 van de lijst: Eén persoon van de groep moest gedurende het ganse uur met een vlag in de hand lopen.

De volgorde van de volgende opdrachten was volgens de keuze van de groep: We zagen bierbakkenraces, vlechtjes maken, karaoke, pannenkoeken bakken, ... en in de late namiddag gingen de groepen aan de slag met een stevige fotozoektocht van ongeveer 10km.

Bij terugkomst was er ook tijd voor de kamppost. Alle kampgangers kregen bij hun aankomst op de wei 2 kaartjes. Op het centrale plein van het Alt Stalt - terrein stond een postbus. Na het weekend werden ze verstuurd naar de thuisblijvers.

Moe maar voldaan kon iedereen genieten van een overheerlijke BBQ en afronden met een heerlijk fris en vers geschept ijsje van onze crème-man.

Ook de niet-kampeerders kwamen graag de kampsfeer opsnuiven. Nog wat liedjes zingen rond het kampvuur, een mooie prijsuitreiking van het Knal-spel en oogjes dicht...

's Morgens klonk de wekker/ trompet heel luid door de box. De Alt Stalt - weide was meteen terug wakker. Natuurlijk! Voor spek met eieren komt iedereen graag uit zijn tent. Dit stevig ontbijt gaf iedereen de nodige energie om weer alles in te pakken. Met spijt in het hart, maar heel tevreden vertrok Alt-Hoeselt naar huis.

Maar eerst, voor de grote verhuis werd gestart, werden de plannen voor de vlagoverdracht van Alt-Hoeselt naar Romershoven uit de doeken gedaan. Dat moest natuurlijk ook een feestje worden! Speciaal voor de gelegenheid was er een gloednieuwe Alt Knalt - mobiel inclusief eigen nummerplaat geprepareerd en klaargestoomd.

Onze Alt Knalt - mobiel zag er super uit. Mooi in de juiste kleur en volledig bestickerd. Chique. Er was maar één probleem, we hadden geen motor en geen brandstof?! Dus konden we alle handjes gebruiken om hem van Alt-Hoeselt naar Romershoven te trekken.

We startten na Alt Stalt met de eerste etappe, waarna Alt-Hoeselt de volgende 20 dagen waardig geholpen heeft om de vlag over te dragen. Bij elke etappe werd er na afloop gezorgd voor een drankje. Zo werden de kelen gesmeerd om elke keer het knallend kamplied te zingen!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je op de Alt Knalt Nieuwsbrief!

Alt Knalt vzw

Pastorijstraat 14
3730 Hoeselt
Ondernemingsnummer: 0835.482.081
Bank: BE47 9730 1228 4880

0492 92 09 42
info@altknalt.be
secretariaat@altknalt.be