Dagen
Uren
Minuten
Seconden

De Tien Opdrachten

April 2021 - 10 nieuwe opdrachten in geuren en kleuren!

23 augustus 1981 staat bekend als de dag dat Alt-Hoeselt voor het eerst in drie kleuren verdeeld werd. ‘Het Kappellenkamp’, zoals het toen in de volksmond werd genoemd, was een fantastisch feest. Op 23 augustus 2014, 33 jaar later, kleurde Alt-Hoeselt weer helemaal blauw, geel en rood. Tijdens ‘Alt Kleurt’ gingen de Boskanters (de rooi), Mjeulemennekes (de blauw) en Trulketels (de geel) opnieuw de strijd met elkaar aan. Elke kleur had van oudsher zijn eigen getekende mascotte.

Keer samen met Pastoor Stals terug naar het prille begin en ontdek waar de kleuren juist voor staan.

WhatsApp

Stuur je antwoord via whatsapp naar 0492 92 09 42

E-mail

Mail je antwoord naar detien@altknalt.be

Postbus

Post je antwoord in de brievenbus op het kerkplein

Logboek

Schrijf de naam van je team in het logboek

Alle kapiteins en helpers waren al vroeg in de weer om alles in gereedheid te brengen. Ook de strijdende teams waren allemaal op tijd op post, bij ‘de rooi’, waar de kleurenspelen begonnen.

Elke kleur speelde zijn zelfbedachte spelen (een kinderspel, een race tegen de klok en een uitdaging) in zijn eigen kleurgebied. Als winnaar van de kleurenregistratie hadden de Boskanters al een kleine voorsprong bij de start. En ook de Trulketels konden al hun eerste punten scoren bij de kleurrijke groepsfoto.

‘De blauw’ imponeerden zeer sterk met hun aankomst in een echte feest-remorque. Het werd tussen de locaties ook een kleurrijke volksverhuis. De verplaatsingen tussen de locaties verliepen wel meestal in de regen, maar dat deed helemaal geen afbreuk aan de sfeer.

Het was een bittere strijd en een zeer spannende spelnamiddag. Tot het laatste moment waren de kleuren ècht aan mekaar gewaagd. Toch een opmerkelijke prestatie van ‘de geel’, die al de uitdagingen op hun eigen kleurgebied één na één wonnen. Op deze manier raakten ‘de blauw’, een beetje achter.

Op het kerkplein, tijdens het Alt Knalt finalespel, bewezen ‘de blauw’ dat ze echter de vechtlust nog niet hadden verloren. Ze puzzelden als eerste de groepsfoto in elkaar en zorgden hier voor winst. Ook al werden ‘de rooi’ tweede in het finalespel, ze haalden het net niet van ‘de geel’.

‘Alt Benefietst’ was een recreatief evenement waarin fietsteams elkaar 24 uur lang moesten aflossen, tijdens een estafette op een parcours in en rond Alt-Hoeselt:

  • Lengte per rondje: 3,95 kilometer
  • Maximum stijgingspercentage in de ronde: 5,2 %
  • Hoogtemeters per rondje: 43 meter

Ieder team reed de benen onder zijn lijf uit voor een eigen gekozen goed doel.

Het startschot werd gegeven op maandag 14 augustus 13:00 en er werd gefietst tot dinsdag 15 augustus 13:00. In totaal registreerden we 13 ploegen en dus ook 13 goede doelen. Ook Alt Knalt had zijn eigen ploeg.

Naast de renners en hun joelende supporters was er rond het parcours de hele 24 uur wel wat te beleven. De kleinsten gingen aan de slag met karton en plakkaatverf en maakten van hun fiets een echte eyecatcher of gingen creatief aan de slag met stoepkrijt.

Het kinder-fietsparcours langs het kerkplein was een ideale manier voor de jongste fietsertjes om te oefenen op behendigheid en om de verkeersregels te leren. De politie zag dat het goed was!

Maar wat zou ons fietsevent zijn geweest zonder een commentator?! Piet was onze deskundige verslaggever van dienst die geregeld verslag uitbracht of een praatje maakte met de verschillende goede doelen aanwezig.

Vanaf 18u00 werd er een stevig feestje gebouwd met live - muziek van o.a. Matches, Guy Swinnen en Ladies Cover. En met de gratis pendelbus kon je veilig en wel terug thuis komen!

Het werd nadien heel stil op het kerkplein. De renners bleven gemotiveerd doorgaan. Er was een magische stilte. Het indraaien van ‘de groene gracht’ bleek een onvergetelijk moment te zijn. De weg werd mysterieus uitgelicht en rondom was er enkel de gitzwarte lucht en het geluid van je eigen trappers.

Elk team zorgde de hele nacht probleemloos voor aflossing. In de ochtend werden er koffiekoeken geleverd en zorgden we voor verse koffie. Er kwam een nieuwe lading renners toe vol van energie. Klaar om die laatste uren te kunnen overbruggen.

Het aller-, aller-, allerlaatste rondje werd aangekondigd. Veel fietsers gingen mee terug het parcours op voor dit heel speciaal moment. Bij Alt Benefietst gingen fietsen en solidariteit hand in hand. Wat een prestatie! Onder een luid applaus kwamen de renners 1 na 1 binnen. Yes, het is iedereen gelukt. Alt-Benefietst is 24u lang blijven draaien!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je op de Alt Knalt Nieuwsbrief!

Alt Knalt vzw

Pastorijstraat 14
3730 Hoeselt
Ondernemingsnummer: 0835.482.081
Bank: BE47 9730 1228 4880

0492 92 09 42
info@altknalt.be
secretariaat@altknalt.be