Dagen
Uren
Minuten
Seconden

De Tien Opdrachten

Januari 2021 - Een nieuw jaar, 10 nieuwe kansen. Laten we eraan beginnen!

Alt Knalt organiseerde een "Volg de sterren" - wandeling ten voordele van het missieproject van Pater Frans. De deelnemers vertrokken op het kerkplein met een blinddoek en werden door één van de bestuursleden gedropt net buiten het dorp. Door nauwkeurig de sterren te volgen, ontdekte je niet alleen het verhaal uit de mond van de 'echte' Drie Koningen, zij hielpen onze wandelaars ook met het verzamelen van goud, mirre en wierook.

De 4,4 km lange wandeling was deels over onverharde wegen en bij valavond. Dus warme laarzen en een zaklamp waren een absolute must.

WhatsApp

Stuur je antwoord via whatsapp naar 0492 92 09 42

E-mail

Mail je antwoord naar detien@altknalt.be

Postbus

Post je antwoord in de brievenbus op het kerkplein

Logboek

Schrijf de naam van je team in het logboek

Onderweg was er voor de dorstige sterrenwandelaar een jeneverbar. Dat bracht ook wat ‘verwarming’.
Bij veilige aankomst op het kerkplein verdeelden we, in naam van de parochie, gratis koffie en choco en een overheerlijk stuk koningskoek.
Met liefde gemaakt en zoals het hoort met 1 boon erin. Wij deden het wel met 3 bonen. Zo werden er op het einde van de avond drie Alt-Hoeselaren gekroond tot Koning voor 1 dag!
De Drie Koningen trokken naar jaarlijkse gewoonte door Alt-Hoeselt en ook zij hielden hun laatste pitstop aan de kerststal op het kerkplein.

Wist je trouwens dat...

De Drie Koningen- traditie heel lang geleden is ontstaan nadat het Alt-Hoeselts toneelgezelschap 'Nut en vermaak' het stuk 'En waar de sterre bleef stillestaan' had opgevoerd?

Het verhaal gaat over drie armoezaaiers die genoeg hebben van hun armoede en honger en besluiten tijdens de kerstperiode 'Driekoningen' te gaan zingen. En met succes want ze zingen zich rijk. Wanneer ze op de terugweg naar het café in het bos verdwalen, zijn ze onverwacht getuige van de geboorte van een klein kindeke Jezus. Ondersteboven van deze wonderlijke gebeurtenis schenken ze al hun zuurverdiende giften weg.

Het idee ontstond om met de Koningen uit het toneelstuk geld op te halen voor Pater Frans in Congo. Deze mooie traditie wordt al vele decennia door vrijwilligers verdergezet.

“Wat denken jullie van een gezellig feestje op nieuwjaarsdag samen met Alt Knalt?”:
Gek hè om dat nu zo te lezen, maar zo kondigden we op het einde van 2018 ons event Alt Klinkt aan.

Het begin van 2019 werd met een touch of glitter heel ‘klinkend’ ingezet. Onze eigen sterrenchef zorgde voor overheerlijke bordjes en aan onze ALL-IN-bar kon je de hele avond onbeperkt en in stijl het glas heffen op het nieuwe jaar.

Speciaal voor Alt Klinkt werd het bekende concept van het Swingpaleis van onder het stof gehaald. De legendarische intro van het Swingpaleis, gespeeld door onze eigen Alt Stars band, werd gebruikt om de zaal kennis te laten maken met ‘de jongens’ en ‘de meisjes’ die de muzikale strijd zouden aangaan.

Het Swingpaleis was jaren het hoogtepunt van oudejaarsavond. Onder leiding van onze eigen Félice (Steyn) gingen we in een anderhalf uur durende show op zoek naar het sterkste geslacht op muzikaal gebied. De hele avond werden ‘de jongens en ‘de meisjes’ al aangemoedigd tijdens het toiletbezoek om de andere ‘een poepje te laten ruiken’.
Stoelen aan de kant! Gas geven! Jaja, het was een feestje. De meisjes gingen uiteindelijk met de hoofdprijs lopen: de Kazoo.

Tijdens Straffe toeren, werd de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hoeselt georganiseerd in het "Straffe Dorp". In 2012 was het dus onze beurt! Tijdens Alt Kust dronken we op de start van het nieuwe jaar en op een mooie verderzetting van onze straffe activiteiten.

Net voor Nieuwjaar kreeg onze toog het zwaar te verduren. De wind was onverbiddelijk, maar we gingen door! De toog werd weer opgelapt en het zeil werd opnieuw gespannen. In de keuken van de Altenaar werden de broodjes gesmeerd, de tomatensoep opgewarmd en de croque monsieurs belegd. Tentjes, muziek, drank en decoratie,... Alles was weer mooi op tijd klaar.

Het gemeentebestuur opende klokslag 11u00 met de traditionele nieuwjaarsbrief.

De glaasjes cava schoven de toog af. Het zonnetje was ook van de partij en de sfeer zat er weer goed in. Er was geen enkele reden om naar huis te gaan 's middags want Alt Knalt gaf nog een AFTERnoonPARTY! Tot vlak voor de avond viel, was er op het plein aan de Altenaar nog plezier en ambiance.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je op de Alt Knalt Nieuwsbrief!

Alt Knalt vzw

Pastorijstraat 14
3730 Hoeselt
Ondernemingsnummer: 0835.482.081
Bank: BE47 9730 1228 4880

0492 92 09 42
info@altknalt.be
secretariaat@altknalt.be