Dagen
Uren
Minuten
Seconden

De Tien Opdrachten

Juli 2021 - Reizen 'Alt Knalt' is opnieuw geopend!

Sinds mensenheugenis trekt op de zondag na 24 juni (Sint-Jan) de sacramentsprocessie door de straten van Alt-Hoeselt. Een eeuwenoude traditie die mensen nog steeds op straat weet te brengen. In 2015 werd van de gelegenheid ook gebruik gemaakt om de vernieuwde inkom en trappen aan de kerk officieel in te huldigen.

Alt Knalt besloot hulp te vragen van alle Alt-Hoeselaren om het feestelijke en speciaal ontworpen lint door te knippen. Ieder gezin kreeg in het begin van de week een schaar in eigen kleur (Weet je nog...Blauw, Geel en Rood) in zijn brievenbus met daarbij een uitnodiging getiteld: Alt Knipt. Daarnaast werden er ook op de route van de processie verschillende scharen geverfd, telkens in hun respectievelijke (kapel)kleuren.

WhatsApp

Stuur je antwoord via whatsapp naar 0492 92 09 42

E-mail

Mail je antwoord naar detien@altknalt.be

Postbus

Post je antwoord in de brievenbus op het kerkplein

Logboek

Schrijf de naam van je team in het logboek

Midden mei 2016 werd er dan weer bij willekeurige bewoners in ons dorp een Alt Knalt- reiskoffer afgeleverd. Deze was gevuld met een reisregister, raamaffiches en leuke informatie over het komende zomerevenement: Congé Général. Ook toen werd het dorp uitgedaagd om na het invullen van het reisregister en het toevoegen van een vakantiefoto de koffer zoveel mogelijk te laten doorreizen naar een buur, een vriend of een kennis in het dorp.

Er was ook nog een belangrijke taak weggelegd voor deze Alt Knalt koffers op de kermisprocessie. Zonder onze 8 koffers konden we gewoon niet op congé vertrekken! Vanaf 10u00 moesten de koffers op het kerkplein worden ingecheckt bij de Alt Knalt-balie. En in ruil zorgden wij voor een smakelijke openingsreceptie.

De kop was eraf. Het was een fantastische dag: de openingsreceptie was een succes, de zon hield stand en de eerste reacties over ons vakantiecomplex waren super! De Eminens, een moderne live coverband met muziek voor alle leeftijdsgroepen en smaken, zorgden meteen voor 'de swung', de gin-tonic en hamburgers werden gesmaakt en de Rode Duivels hebben verdiend gewonnen. Ons EK-sportcafé met groot scherm zou ook de hele vakantie zorgen voor voetbalsfeer en verslaggeving. De Rode Duivels waren voor het eerst sinds 16 jaar opnieuw van de partij op een EK! Ons plein liep enkele dagen later opnieuw vol voor de Rode Duivels hun kwartfinale tegen Wales! Zeker nadat de eerste goal in de twaalfde minuut voor het Belgische team al binnen was, leek niets ons nog tegen te houden. Maar we zakten weg... en de Rode Duivels hielden er een serieuze kater aan over. Ook al gingen de duivels niet door, echte EK-fans waren er telkens weer bij.

Congé Général was een top-vakantie in eigen dorp! Vanaf zondag 26 juni t.e.m. zaterdag 23 juli bracht Alt Knalt tal van leuke vakantiemomenten naar je toe. Elke week was genieten van typische en verrassende activiteiten in een volledig andere vakantiebestemming. We trokken van Spanje naar Frankrijk, verder naar Italië en weer helemaal terug naar België.

Spanje bracht ons op zaterdag een prachtige avondzon op ons zonneterras en lounge. We brachten de authentieke Spaanse sfeer letterlijk tot op het kerkplein met flamenco muziek en dans, lekker eten en fruitige wijnen. Na het passionele optreden van flamenco dansschool ‘La jauna’ kon je niet weerstaan aan de geur vanuit de paella-pan.

Zondag begon de namiddag met aandacht voor onze kleinsten. En het resultaat mocht er zijn: Onder het thema van ‘Gaudi’ werden de meest kleurrijke mozaïeken gefabriceerd: de ene geïnspireerd door de Belgische driekleur, de andere op fauna en flora. Er werd ook druk geposeerd bij onze fotowand waar voor de gelegenheid ‘Muchos Saludos’ op werd geprint.

We zorgden ook voor een heerlijke siësta! Rustig genieten in de loungezetel met of zonder boek, heerlijk ontspannen tijdens een massage of op zoek naar innerlijke rust met yoga. Maar daar krijg je dan weer honger en dorst van! Gelukkig was er onze zelfgemaakte sangria en onze tapasbar waar iedereen kon smullen van Spaanse specialiteiten. En elke bezoeker bracht een streepje zon mee waardoor de sfeer echt 'delicioso' was!

Hoewel het pas laat werd aangekondigd, kwamen toch een honderdtal mensen op het kerkplein in Alt-Hoeselt meegenieten van een eerste warme zomeravond op onze beach-party. Hoewel er voor het eerst gezwommen werd in ons zwembad hielden de meesten het lekker droog met de blote voeten in het warme zand onder het genot van een cocktailtje.

De voorbereidingen voor de volgende bestemming waren al volop bezig. Wij trokken richting Frankrijk. Onze Franse zondag begon al heel vroeg. Na een heerlijk wandelingetje naar onze 'boulangerie' was Alt-Hoeselt klaar voor hete en mooie zomerdag! Tijdens de miniclub zouden we samen met FC de Kampioenen naar Frankrijk gaan. Nu bleek Congé Général toch nog net iets aantrekkelijker te hebben: een eigen zwembad. Met het stralende weer doken de kinderen er dan maar meteen in. Het was ook opletten voor zonnebrand!

Ondanks het hete weer, namen toch 6 teams het strijdlustig tegen elkaar op in ons XXL-tafelvoetbalspel als voorbereiding van de EK-finale in Frankrijk. ‘AC Milan’ nam uiteindelijk de Cup Général mee naar huis. Daarnaast was er nog 'jeu de boules' en 'Monsieur Caricature' die zorgden voor de nodige afwisseling. Voor de uitzending van de EK-finale op het grote scherm, was er nog ons Congé Culinair: de kaas en de wijn werden duidelijk gesmaakt. Met de sfeervolle accordeonmuziek op de achtergrond zetten we de avond in. Maar aan alle mooie liedjes komt een einde, c'est la vie!

Van La douce France naar La dolce vita. In de vroege zaterdag vooravond werd op het kerkplein een knetterend vuurtje aangestoken. Terwijl de zon stilaan onderging maakten onze pizzaboys en -girl de ene lekkere creatie na de andere. Het was gezellig druk op het kerkplein: de kinderen genoten van een plonsje en de ouders van een onderonsje. Dat is pas genieten van het leven! Om het in het Italiaans te zeggen: Che una bella vista! En dan werd het tijd voor romantisch kaarslicht en een heerlijke film om bij weg te dromen..... buonanotte.

Genieten en proeven van al het zoete in het leven, dat was het doel van de Italiaanse Congé Général op zondag. De hele dag was het een komen en gaan van jong Alt-Hoeselt tot 'ouder' Alt-Hoeselt. En allemaal vertrokken ze met een zalige glimlach op hun gezicht. Een mooie vakantiedag gevuld met miniclub, toeren op een Italiaanse scooter, barista, creperia en live-muziek was opnieuw ten einde. We maakten ons stilaan klaar voor de terugreis naar België.

Het kwik steeg in juli 2016 tot boven de 30 graden! Dus deden we onze bar en zwembad uitzonderlijk nog wat extra open. De laatste dag Congé Général was er - volgens ons - eentje om in te kaderen. Net op de Nationale Feestdag, keerden we na 4 weken lang reizen doorheen de mooiste plekken van Europa, terug naar België.

De miniclub bracht ook deze keer weer veel kinderen naar het kerkplein. Samen gingen ze aan de slag met onze nationale driekleur en maakten hun eigen versie van het bekende Belgisch monument: het Atomium. Het werd een supermooi en kleurrijk kunstwerk dat vakkundig in mekaar gelijmd werd en nadien ook een plaatsje aan de inkom kreeg.

Je kon ook gaan fietsen langs de Congé Général - route (20 km over plattelandswegen) met vertrek vanop het kerkplein, een fris Belgisch biertje drinken, een frisse duik nemen of gewoon genieten aan 'het strand van Alt- Hoeselt'. Het was er warm en druk, maar dat kon de sfeer niet verpesten.

Een ander traditioneel smaakbommetje was onze Belgische chocolade. Speciaal voor Congé Général en de Nationale Feestdag maakten we exclusieve artisanale chocoladetabletten met Alt Knalt-logo (300gr).

Na een goede portie friet met stoofvlees en het verloten van onze 3X3 vliegreizen zetten we de avond in met coverband Vintage Code. Er werd nagepraat over Congé Général. Het was een plezier om jullie vakantie in eigen dorp te brengen.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je op de Alt Knalt Nieuwsbrief!

Alt Knalt vzw

Pastorijstraat 14
3730 Hoeselt
Ondernemingsnummer: 0835.482.081
Bank: BE47 9730 1228 4880

0492 92 09 42
info@altknalt.be
secretariaat@altknalt.be