Slagwerkfestival - Ritmes uit de hele wereld!

Het begon allemaal met een schitterende optocht richting Altenaar. Het was een streling voor het oog. Kinderen holden met hun zelfgemaakte dorpsvlaggetjes en slagwerkinstrumenten achter de harmonie en de vendeliers aan.

De ouders hielden een oogje in het zeil maar wapperden met de Alt Knalt vlag. De hele stoet met Ferm Werm, Gastvrij Hern en Alt Knalt trok richting Altenaar voor de overdracht van de vlag. Terwijl de Straffe toeren-vlag werd gehezen knalde een kanon 10.000den snippers de lucht in om het event officieel te openen. Vooral de kinderen hebben het beste van hun zelf gegeven. Het springkasteel en de grime waren enorm in trek. Maar nadat ze de hele namiddag hun eigen slagwerkinstrumenten hadden in elkaar geknutseld, mochten ze deze ook nog laten weerklinken op het podium.

De zelfgemaakte toog heeft ook zijn diensten ook bewezen. Naar verluidt zouden er zo'n 1.500 toeschouwers zijn geweest die allemaal een verfrissend drankje konden gebruiken. De zon was aanwezig en de opzwepende muziek bracht de sfeer er dan ook goed in.

Tegen de avond werd het tijd voor de twee slotacts. Het publiek zat op de tribune met enthousiasme te kijken hoe er werd gedrumd op knieƫn, stoelen, afvalcontainer, tonnen, blikken,... Er kwam echt overal muziek uit. Met een spetterende vuurwerk werd de afterparty ingeknald. Ook achter de toog werd er meegezongen en gedanst. Zelfs de regen hield de polonaise niet tegen. Een geslaagde en straffe opening dus!

Op de hoogte blijven?

Schrijf je op de Alt Knalt Nieuwsbrief!

Alt Knalt vzw

Pastorijstraat 14
3730 Hoeselt
Ondernemingsnummer: 0835.482.081
Bank: BE47 9730 1228 4880

0492 92 09 42
info@altknalt.be
secretariaat@altknalt.be