Alt Bijt

De Dag van de Arbeid en het lichtjes druppelen kon een aantal vroege vogels niet weerhouden om de dauwwandeling mee te volgen. Onder leiding van de Natuurpunt gids, vertrokken ze aan Hof Ter Poorten en ontdekten zij fauna en flora in het Wijngaardbos.

Tijdens het ontwaken van de dag werd er achter de schermen hard gewerkt om een heerlijk ontbijtbuffet klaar te stomen. De alternatieve locatie werd tot op de laatste moment mee voorzien, maar toch ging Alt Bijt door in de wei! Om 6u30 stopte het met regenen en tegen 9u00 brak de zon ook nog eens volop door.

Alt Bijt stond in teken van poëzie en dat zal iedereen geweten hebben. Tijdens de wandeling naar de wei brachten velen, met eigen interpretatie, een ode aan mama, papa, een goede vriend of een geliefde. Voor elk gedicht was er een decor stem, intonatie en gebaren vloeiden er automatisch uit voort. Na een ruime keuze aan het buffet namen onze bezoekers ook één van de tien verschillende bloemen mee naar hun eigen tafeltje. En niet lang daarna, kregen ze er een poëet gratis bij!

De poëtische teksten vlogen je om, of zeg maar in, de oren en je kon er zelfs letterlijk van de bomen plukken.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je op de Alt Knalt Nieuwsbrief!

Alt Knalt vzw

Pastorijstraat 14
3730 Hoeselt
Ondernemingsnummer: 0835.482.081
Bank: BE47 9730 1228 4880

0492 92 09 42
info@altknalt.be
secretariaat@altknalt.be