Alt Art - Kunstproject rond Lode Vanlessen

Hoofdmoot is de tentoonstelling in 'Hof ter Poorten' (Fagard) van een aantal prachtige landschappen uit de Haspengouwse omgeving geschilderd door Lode Vanlessen. Voor deze tweedaagse waren de voorbereidingen al meer dan een jaar bezig.

Langs het Alt Art parcours kreeg je een prachtig uitzicht op Limburg: met de draaibare kijkkasten kon je de omgeving scannen en je favoriete landschap 'inlijsten'. In een aantal installaties werden fasen uit de reeks 'De vier seizoenen' uitvergroot en tot leven gebracht door de suggestie van bijpassende weersomstandigheden en omgevingsgeluiden.

Na een koffietje en een stukje taart onder een live optreden van de gebroeders Vanlessen volgde de tentoonstelling bij Fagard. Lode Vanlessen heeft de kunstgenen zeker en vast nagelaten. Dat kon je met eigen ogen zien tijdens deze tentoonstelling. Jong en oud werden aangenaam verrast door de vele werken te zien: de kunst in een nieuw jasje en de stoel van opa waren de kers of de taart. De kinderen van de Alt-Hoeseltse school gaven ook een impressie met eigen tekeningen.

Alt Art was absoluut een mooie ode aan Lode en volgens ons ook een waardevol en mooi stukje Alt-Hoeseltse kunstgeschiedenis.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je op de Alt Knalt Nieuwsbrief!

Alt Knalt vzw

Pastorijstraat 14
3730 Hoeselt
Ondernemingsnummer: 0835.482.081
Bank: BE47 9730 1228 4880

0492 92 09 42
info@altknalt.be
secretariaat@altknalt.be